Nederlands English
 
Vragen? Over Bransus Vacatures Contact Start
Kies cursus:

  Wilt u een kijkje komen nemen in het opleidingsinstituut?
De gehele maand OPEN HUIS van maandag t/m zaterdag van 09.00u. tot 17.00u.

 

Duur
ca. 6 uur.

Locatie
Rotterdam

Kosten
€ 150,- per uur (excl. BTW) *Gratis (bij aanschaf van IPL apparaat)

Vooropleiding
Bransus opleidingen kunnen door iedereen worden gevolgd. U heeft geen ervaring of vooropleiding nodig.

Meer info?

info@bransus.nl

Gerelateerde cursussen

Cursus Allround Beauty Specialist(e)
Cursus Allround Permanente Make-up
Cursus Chemische Peeling
Cursus Dubbele eye-liner
Cursus Facelift d.m.v. spiercontractie
Cursus Full Lips
Cursus Graphic eye-liner
Cursus Harsen
Cursus Hot Stone Massage
Cursus Infralash eye-liner
Cursus IPL (laser)
Cursus Micro Haarpigmentatie
Cursus Microblading
Cursus Microdermabrasie
Cursus Relax Massage
Cursus Schoonheidspecialiste De-luxe
Cursus Tattoo verwijderen (laser)
Cursus Ultra Realistic Brow Masterclass
Cursus verven wimpers en wenkbrauwen
Cursus Wimperverlenging met plukjes of one by one
Cursus Rimpel Therapie

 

Cursus IPL (laser)

Cursus IPL (laser)

De opleiding is individueel en zeer praktijkgericht. U leert door middel van Amerikaanse sneltechnieken. Wereldwijd erkend.

 

Nooit meer harsen, scheren of ontharingscrème gebruiken, nu is er de meest ideale oplossing voor de ontharing van dames of heren.

Onderdelen

Het Bransus IPL apparaat is een voor ons ontwikkeld apparaat waarin de laatste technieken verwerkt zijn. Het is een apparaat welke zeer eenvoudig te bedienen is met Nederlandstalige tiptoets instelling. Deze methode is nagenoeg pijnloos en risicoloos, omdat er gewerkt wordt met een speciale gel welke huidverkoelend werkt en impulsen die variabel zijn. Het werkt op basis van licht en warmte. Door deze combinatie kunnen niet alleen haren permanent verwijderd worden, maar zijn er meerdere functies waaronder:

  • Huidverzorging
  • Acne behandeling
  • Pigment vermindering
  • Couperose vermindering

Bij aanschaf van een apparaat krijgt u een gratis opleiding aangeboden die verzorgd wordt door zeer goed opgeleide gecertificeerde docenten. Deze opleiding duurt zolang als nodig is om u zonder gevaar zelfstandig te kunnen laten werken. Tijdens deze dag leren wij u een uitgebreide huidanalyste te maken welke u nodig heeft om het apparaat in te stellen.

Wij zijn importeur van al door ons aangeboden apparatuur. U kunt vrijblijvend onze showroom op afspraak bezoeken van maandag t/m zaterdag van 09.00u. tot 17.00u. 

Wij hebben een eigen technische dienst. U krijgt bij reparatie een vervangend apparaat zodat u uw afspraken niet hoeft af te zeggen.

Laagsteprijsgarantie, elders goedkoper het verschil terug. Model meenemen.

BRANSUS WAARBORG.

Bransus geeft 100% certificaatgarantie.

Wanneer je na het volgen van deze opleiding de inhoud niet volledig onder de knie hebt, mag je terugkomen voor een gratis extra les.

 

 

 

 

 

Ongewenste haren voorgoed kwijt met IPL ontharing

 

“An, ik word zo gek van dat elke dag mijn benen en bikinilijn scheren. Het lijkt wel of die stoppels steeds sneller terug komen en de haren worden ook steeds donkerder volgens mij. Harsen vind ik ook niets, want daarvan krijg ik ingegroeide haren en het doet pijn, Jij doet toch permanent ontharen? Is dat niks voor mij”, vraag mijn cliënte, Natasja.

Wat Natasja bedoelt is Intense Pulsed Light (IPL) ontharen. Ik zou het liever duurzaam ontharen willen noemen. Klinische studies laten zien dat acht maanden na de totale behandeling 70 procent van alle cliënten een haarreductie van 75 tot 100 procent hebben.

Ik zie dat Natasja vrij donker haar heeft en een lichte huidskleur waardoor ze zeer geschikt is voor IPL ontharing. Bij lichtblonde haren zijn meer behandelingen nodig en bij grijs en rood haar is er nauwelijks resultaat. Er komen wel steeds geavanceerdere apparaten op de markt dus het duurt niet lang meer voordat ook hier een echt goede oplossing voor is.

Wat is IPL

IPL is een ontharingssysteem dat gebruik maakt van lichtflitsen die de haarfollikels vernietigen. Haren bevatten pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt afgegeven naar de haarfollikel. Vervolgens wordt deze vernietigd en is niet meer in staat een nieuwe haar te produceren.

Hoe lang duurt een behandeling

De  IPL lampen hebben veelal een oppervlakte van één bij vijf centimeter, zodat een groot aantal haren tegelijk kunnen worden behandeld. De tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en varieert van bijvoorbeeld tien minuten voor een bovenlip tot twee uur voor beide benen. Gemiddeld zijn tussen de zes en tien behandelingen nodig voor een goed resultaat; veel salons geven daar onjuiste informatie over – ze denken daarmee mensen over de streep te trekken –.

Tussen twee behandelingen houd ik minimaal zes weken ‘rusttijd’ aan. Dit is noodzakelijk omdat haren groeien in een cyclus: ze hebben een groei- en een rustfase. Alleen de follikels in de groeifase bevatten haren die vernietigd kunnen worden door de warmte. Haren in de rustfase zullen eerst in de groeifase moeten raken voordat zij in aanmerking komen voor een nieuwe IPL behandeling.

Doet het pijn

Omdat Natasja harsen best pijnlijk vindt, wil ze graag weten of IPL ontharen pijnlijk is. Mijn ervaring is dat de meeste cliënten het minder pijnlijk vinden dan harsen maar tijdens de behandeling wordt wel een gevoel waargenomen alsof er met een elastiekje tegen de huid geschoten wordt. Het is dus niet geheel pijnloos.

Do’s en Dont’s

Laat je goed voorlichten om teleurstelling te voorkomen. De totale behandeling duurt lang en is prijzig. Reken op tien behandelingen, dan kan het alleen maar meevallen. Vraag om een gratis proefflits om te kijken hoe je huid reageert en hoe je het ervaart. Het is belangrijk de haren vier weken voor de behandeling en tussentijds niet te epileren of te harsen, scheren mag wel. Verder is het verstandig niet te zonnen in verband met het eventueel ontstaan van pigmentvlekken. In de zomer vinden er minder IPL behandelingen plaats, omdat iedereen dan aan de zon wordt blootgesteld.

 

Beautycursussen zijn praktijkgericht. Die zijn niet uitsluitend schriftelijk te volgen. Er hoort nu eenmaal een stukje praktijk bij. Met schriftelijke cursussen mis je een stukje praktijkervaring die je echt nodig hebt om in deze branche te kunnen werken.

 

Renteloze gespreide betaling mogelijk!

Informatie aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang vrijblijvend informatie over deze cursus.

  verplicht
 
 
 
  verplicht
 
  verplicht
     
 
     
 
verplicht
     
   
     
 
     

Direct inschrijven

Vul hieronder uw gegevens in en om direct in te schrijven voor de Cursus IPL (laser).

  verplicht
  verplicht
  verplicht
  verplicht
  verplicht
 
  verplicht
     
Vink hier uw voorkeurs cursus dag(en) aan:  
     
 
     
 
verplicht
     
   
     
 
     
 
IPL DR3600